dilluns, 26 d’abril del 2010

Comencem pel començament...

Hola a tots,
Inaugurem aquest blog explicant que és el Festival de Teatre Clàssics al Jardí (Memorial a Ricard Salvat).

Des de fa alguns anys, el Grup de Teatre de Filologia de la UB i el Grup de Teatre de l’Aula AIET (Facultat de Geografia i Història) han estat vinculats en diferents projectes teatrals. Així, el març de l’any 2007, van representar a la Facultat de Geografia i Història L’autèntic amic de Carlo Goldoni –a càrrec del Grup de Teatre de l’Aula de la Facultat de Geografia i Història AIET- i un fragment de La cantante calva de Eugène Ionesco –per part del Grup de Teatre de Filologia-. Uns mesos més tard, el jardí de la Facultat de Filologia va ser testimoni del projecte “Clàssics al Jardí”, on es presentaren L’autèntic amic i El burlador de Sevilla de Tirso de Molina –a càrrec del Grup de Teatre de Filologia-.
El teatre sempre ha saciat la necessitat de l’home de veure’s reflectit fora de si mateix i fora de la societat que l’envolta permetent-li jutjar-se i jutjar la seva comunitat de manera crítica. Són coneguts diversos grups de teatre universitari que en certs períodes del segle XX han dut a terme aquesta tasca. Des del Grup de Teatre de Filologia i des del Grup de Teatre de l’Aula AIET (Facultat de Geografia i Història) volem reivindicar el paper del teatre universitari com a eina d’adoctrinament necessària.

A tots dos grups –el de Filologia i el de Història- ens uneix l’ambició de mantenir viu l’esperit del teatre universitari i per tant es va seguir la tasca el curs 2008 – 2009 realitzant un altre cop el Festival Clàssics al Jardí, en el qual van participar tres grups de teatre. Es va representar Maribel y la extraña família, de Miguel Mihura (grup de la Facultat de Filologia), Dom Joan o el Festí de Pedra de Molière i La Gavina d’Anton Txèkhov (grups de la Facultat de Geografia i Història). També es van realitzar conferències, tallers i altres activitats.
La segona edició del Festival va estar dedicat a Ricard Salvat, mort recentment, per tota la seva tasca realitzada any rere any vers el teatre a Catalunya i vers el teatre universitari. La intenció és que en les següents edicions segueixi mencionant el seu nom, per tal que el seu record sigui present.

Però aquest curs 2009 – 2010 tenim un nou objectiu: la participació de tots els grups de Teatre de la Universitat de Barcelona, aconseguint un Festival de Teatre Interfacultats. Intentant que el Festival incentivi als alumnes de les diferents facultats a formar parts dels grups de Teatre; que aquests grups realitzin obres, que les puguin representar en espais adequats i que la resta d’alumnes puguin ser espectadors d’un teatre universitari de qualitat.

Considerem que és necessari i molt interessant que hi hagi diàlegs i intercanvis entre els grups de Teatre Universitari.

Així doncs, el Festival de Teatre Clàssics al Jardí 2010 (Memorial a Ricard Salvat) es portarà a terme la setmana del 11 al 13 de maig de 2010.

En aquest blog hi haurà tota la informació dels espectacles que es realitzaran en aquesta edició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada