dimarts, 27 d’abril del 2010


L’Aula de Teatre de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona organitza el Festival de Teatre Clàssics al Jardí, en la seva tercera edició.

La nostra intenció és que el Festival serveixi per a incentivar als alumnes de les diferents facultats a formar parts dels grups de Teatre; que aquests grups muntin espectacles, que els puguin representar en espais adequats i que la resta d’estudiants esdevinguin espectadors d’un teatre universitari de qualitat.
Enguany afegim un nou objectiu: la participació de tots els grups de Teatre de la Universitat de Barcelona, aconseguint un veritable Festival de Teatre Interfacultats.

El III Festival Clàssics al Jardí es portarà a terme els dies 11, 12 i 13 de maig de 2010 al Jardí Central de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona (Gran Via, 585).

Els grups que participaran en ell III Festival Clàssics al Jardí 2010 són:
La piscifactoría. Facultat de Medicina, Clínic.
Psicoteatre. Facultat de Psicologia
Grup Arteatre. Facultat de Filologia
Albricias. Facultat de Dret
Grup de Teatre AIET-UB Geografia i Història
Grup de Teatre AIET-UB Geografia i Història (2)
Infrateatre, Facultat de Filosofia
Grup de Teatre d’Història de l’Art

A continuació els presentem la programació:

11 de MAIG de 2010
11.00 Inauguració
12.30 La Lliçó. Grup Teatre Hsitòria de l’Art
18.00 Això no és Vida. Grup Arteatre. Facultat de Filologia
21.30 Comèdia Policíaca. Piscifactoría. Facultat del Clínic

12 de MAIG de 2010
12.30 Homes i No. Aula de Teatre AIET – UB
18.00 Quotidianament delirant. Facultat de Psicologia
21.30 ¿Pero esto qué es? Don Juan al Desnudo. Albrícias. Facultat de Dret.

13 de MAIG de 2010
12.30 La noche del cazador. Infrateatre. Facultat de Filosofia
18.00 Somni d’una nit d’estiu. Aula de Teatre AIET – UB
21.00 Mujeres... Grup Arteatre. Facultat de Filologia

Per tant, els convidem a gaudir d’aquest Festival organitzat i realitzat per estudiants i destinat tant als membres de la Universitat com a tothom que hi estigui interessat.
Esperem la seva assistència per tal de convertir el Festival en un acte consolidat de la Universitat de Barcelona.

dilluns, 26 d’abril del 2010

Comencem pel començament...

Hola a tots,
Inaugurem aquest blog explicant que és el Festival de Teatre Clàssics al Jardí (Memorial a Ricard Salvat).

Des de fa alguns anys, el Grup de Teatre de Filologia de la UB i el Grup de Teatre de l’Aula AIET (Facultat de Geografia i Història) han estat vinculats en diferents projectes teatrals. Així, el març de l’any 2007, van representar a la Facultat de Geografia i Història L’autèntic amic de Carlo Goldoni –a càrrec del Grup de Teatre de l’Aula de la Facultat de Geografia i Història AIET- i un fragment de La cantante calva de Eugène Ionesco –per part del Grup de Teatre de Filologia-. Uns mesos més tard, el jardí de la Facultat de Filologia va ser testimoni del projecte “Clàssics al Jardí”, on es presentaren L’autèntic amic i El burlador de Sevilla de Tirso de Molina –a càrrec del Grup de Teatre de Filologia-.
El teatre sempre ha saciat la necessitat de l’home de veure’s reflectit fora de si mateix i fora de la societat que l’envolta permetent-li jutjar-se i jutjar la seva comunitat de manera crítica. Són coneguts diversos grups de teatre universitari que en certs períodes del segle XX han dut a terme aquesta tasca. Des del Grup de Teatre de Filologia i des del Grup de Teatre de l’Aula AIET (Facultat de Geografia i Història) volem reivindicar el paper del teatre universitari com a eina d’adoctrinament necessària.

A tots dos grups –el de Filologia i el de Història- ens uneix l’ambició de mantenir viu l’esperit del teatre universitari i per tant es va seguir la tasca el curs 2008 – 2009 realitzant un altre cop el Festival Clàssics al Jardí, en el qual van participar tres grups de teatre. Es va representar Maribel y la extraña família, de Miguel Mihura (grup de la Facultat de Filologia), Dom Joan o el Festí de Pedra de Molière i La Gavina d’Anton Txèkhov (grups de la Facultat de Geografia i Història). També es van realitzar conferències, tallers i altres activitats.
La segona edició del Festival va estar dedicat a Ricard Salvat, mort recentment, per tota la seva tasca realitzada any rere any vers el teatre a Catalunya i vers el teatre universitari. La intenció és que en les següents edicions segueixi mencionant el seu nom, per tal que el seu record sigui present.

Però aquest curs 2009 – 2010 tenim un nou objectiu: la participació de tots els grups de Teatre de la Universitat de Barcelona, aconseguint un Festival de Teatre Interfacultats. Intentant que el Festival incentivi als alumnes de les diferents facultats a formar parts dels grups de Teatre; que aquests grups realitzin obres, que les puguin representar en espais adequats i que la resta d’alumnes puguin ser espectadors d’un teatre universitari de qualitat.

Considerem que és necessari i molt interessant que hi hagi diàlegs i intercanvis entre els grups de Teatre Universitari.

Així doncs, el Festival de Teatre Clàssics al Jardí 2010 (Memorial a Ricard Salvat) es portarà a terme la setmana del 11 al 13 de maig de 2010.

En aquest blog hi haurà tota la informació dels espectacles que es realitzaran en aquesta edició.